Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
3κιλά αρνάκι(μπούτι η παιδάκια)
3 κιλά πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
χυμό απο 3 λεμόνια
χυμό απο 1 πορτοκάλι
5 κ.σούπας μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
λάδι (όσο θέλουμε)
1 ποτήρι γλυκό κρασί
2 ποτήρια νερό
δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βάζουμε στην γάστρα το αρνάκι και τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε πρώτα και τις κόψουμε.Αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε τους χυμούς απο το πορτοκάλι και τα λεμόνια.
2.Στο μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,την μουστάρδα και το κρασί.Ρίχνουμε μείγμα μέσα στην γάστρα και ανακατεύουμε καλά.
3.Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το νερό,κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2 ώρες.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1400γρ.τυρί κρέμα
450γρ.ζάχαρη άχνη
225γρ.αλεύρι
400γρ.γάλα
4 αυγά
2 κρόκους αυγών
500γρ.καρύδια
1κ.γλ.κανέλα
500γρ.φύλλα κρούστας(για γλυκά ταψιού 1 πακέτο)
250γρ.βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400γρ.νερό
200γρ.μέλι
200γρ.ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε το αλευρι αφού το κοσκινίσουμε πρώτα και τέλος το γάλα,χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.
Σε ταψάκι στρώνουμε τα μισά φύλλα αφού πρωτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα.
Σε μπλέντερ αλέθουμε τα καρύδια με την κανέλα.Πασπαλίζουμε τα φύλλα με λίγα καρύδια και αδειάζουμε την μισή κρέμα,την μισή δόση απο τα καρύδια και τέλος την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 80 λεπτά.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι,βράζοντας το νερό με το μέλι και την ζάχαρη.
Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα όσο είναι ακόμα ζεστή.
  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ

ΥΛΙΚΑ
3 πράσινα μήλα
2 φακελάκια κρέμα στιγμής
 700γρ.γάλα
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 πορτοκάλι το ξύσμα και τον χυμό του
3 τριμμένα μπισκότα
1 χούφτα ξηρούς καρπούς(προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής σύμφωνα με τις οδηγίες στον φάκελο και την αδειάζουμε σε μια φόρμα.
2.κόβουμε σε κύβους η σε φέτες τα μήλα αφού τα καθαρίσουμε πρώτα σε ενα μπολάκι και προσθέτουμε την ζάχαρη,το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι μας.
3.Πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και τους ξηρούς καρπούς,τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθούν και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Ενα γλυκό σούπερ νόστιμο,σούπερ φθηνό και υγιεινό!!!!!!!!!!!!!
θα με θυμηθείτε!!!!!!!!!!!

ΓΛΥΚΟΞΙΝΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ
20 φτερούγες κοτόπουλου
2 σκελίδες σκόρδο
3κ.σούπας μέλι
5 ντομάτες λιαστές
1 καυτερή πιπεριά
μουστάρδα
κέτσαπ
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά για να φτιάξουμε την μαρινάδα,τα πολτοποιούμε και περιχύνουμε τις φτερούγες μας χωρίς όμως να τις αλατίσουμε.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε ολο το βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί σωστά.
Την επόμενη το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.Δεν χρησιμοποιούμε λαδι θα ψηθούν μόνο με τα ζουμιά του.Μόνο στο τέλος αλατίζουμε.

 καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!!
οτι χρειαζόμαστε για ενα γιορτινό μπουφέ!!!!!!!!!!