Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΓΛΥΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
600γρ.γιαούρτι στραγγιστό
2 βερίκοκα η ροδάκινα
μαρμελάδα βερίκοκο η ροδάκινο
μπισκότα σαβαγιάρ

Εκτέλεση

Σε 1 μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα.
Βουτάμε σε λίγο γάλα η χυμό για άρωμα τα σαβαγιάρ να μαλακώσουν.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα μπόλ παγωτού,απο πάνω βάζουμε την κρέμα γιαουρτιού μετά μια στρώση μαρμελάδα και πάλι μπισκότα,κρέμα και τέλος γαρνίρουμε με τα φρούτα κομμένα σε κυβάκια.
Ανάλογα με το μέγεθος του μπόλ προσθέτουμε διαδοχικές στρώσεις(σαβαγιάρ-κρέμα-μαρμελάδα-φρούτα).
 
        ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ!

ΤΑΡΤΑ ΤΟΥΡΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη για τάρτες
2 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
100γρ.βούτυρο λιωμένο
νερό παγωμένο όσο πάρει

1 μελιντζάνα
1 κολοκύθι
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
φέτα τυρί
αλάτι,πιπέρι,ρίγανι
1 ντομάτα τριμμένη
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν άμμος.Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα ελαφριά.Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη την κάνουμε μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Εν το μεταξύ κόβουμε τα λαχανικά μας σε ροδέλες.
Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη μας σε ταρτιέρα η σε 1 μικρό στρόγγυλο ταψί.
Αδειάζουμε την τριμμένη ντομάτα,επίσης τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Στρώνουμε με την σειρά τις ροδέλες λαχανικών,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και ρίγανη.
Τρίβουμε το τυρί φέτα, ραντίζουμε με λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

καλή όρεξη...........

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΝΑ

ΥΛΙΚΑ

500γρ.γιαούρτι στραγγστό
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
2 κονσέρβες κομπόστας ανανά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σουρώνουμε τις κομπόστες και κρατάμε το σιρόπι τους.
2.Ζεσταίνουμε το σιρόπι και ρίχνουμε το ζελέ,ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σκόνη.
3.Οταν κρυώσει το μείγμα του ζελέ προσθέτουμε το γιαούρτι,ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον ανανά αφού πρώτα τον κόψουμε σε κυβάκια.
4.Αδειάζουμε το μείγμα σε μια  φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες περίπου.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ................